Министерският съвет разпореди днес Български енергиен холдинг (БЕХ) да внесе дивидент

...
Министерският съвет разпореди днес Български енергиен холдинг (БЕХ) да внесе дивидент
Коментари Харесай

Кабинетът поиска 800 млн. лв. дивидент от БЕХ. И още

Министерският съвет разпореди днес Български енергиен холдинг (БЕХ) да внесе дял в размер на 800 милиона лв., както и средства от минали години.

Това оповестяват от държавната пресслужба.

Разпореждането планува БЕХ да разпредели и внесе напълно като дял за страната и неразпределената си облага от минали години, регистрирана по годишния си финансов доклад към 31 декември 2022 година Неясно е за каква съответно сума става въпрос, само че е известна задачата на финансовия министър Асен Василев да получи 1,5 милиарда лв. от сдружението. По информация на " Дневник " - 700 милиона лв..

" Холдингът също ще разпредели и внесе дял в размер на 800 000 000 лева въз основа на признатия и одитиран промеждутъчен финансов доклад за първото полугодие на 2023 година Разпределеният дял би трябвало да се внасе в период до 31 юли 2023 година " - пишат още от Министерски съвет.

Разпределянето и внасянето на средства като дял за страната няма да се отрази отрицателно на финансовата непоклатимост на БЕХ ЕАД и на сдруженията от Групата на БЕХ и не слага под риск бранш „ Енергетика “.

Вчера Делян Добрев от ГЕРБ каза в парламета, че ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ са внесли план на решение, с което се разпорежда на министъра на енергетиката да организира договаряния по изискванията и реда, при които Българският енергиен холдинг (БЕХ) да придобие до 20 % дял в консорциума-титуляр на Договора за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок I-21 „ Хан Аспарух “.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР